Редиска, від якої неможливо відірватися. Хіт цієї весни
Редиска – відмінний овоч, але часом вона швидко приїдається. Однак цей метод її приготування вам не набридне.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Школа Життя
Що потрібно:
- 1 кг редиски;
- 1 головка часнику;
- 1 л води;
- 6 ч. л. цукру;
- 3 ч. л. солі;
- 120 мл. оцту 9-процентного;
- 5 лаврових листів;
- 10 горошин чорного перцю;
- 10 горошин запашного перцю;
- 3 гвоздики;
- 2-літрова банка;
- маленький пучок петрушки і кропу.
Рецепт приготування редиски
Залийте літр холодної води у велику каструлю. Додайте до неї всі інгредієнти за списком і як слід перемішайте.
Рідину доведіть до кипіння. Після закипання варіть рівно 30 секунд.
Зніміть з вогню, накрийте кришкою і дайте охолонути до 50 градусів за Цельсієм.
Помийте і видаліть кінчики з редиски. На дно 2-літрової банки викладіть петрушку з кропом, попередньо помиті. Покришіть третину часнику дрібними шматочками на дно банки. Наріжте редиску пластинами завтовшки 3-4 мм. Покришіть часник в середину і наверх банки.
Додайте остиглий маринад через ситечко, щоб прибрати приправи, не доливаючи до кінця банки. Залийте оцет. Накрийте кришкою і трохи перемішайте, перевертаючи банку вгору-вниз. Охолодіть її до кімнатної температури, після чого відправте в холодильник на 8 годин.
Через 8 годин редиска готова. Викладіть її з маринаду в невелику миску, додайте соняшникову олію і прикрасьте зеленню.