У сезон кабачків я завжди готую ці оладки з сиром: смакота
У сезон кабачків я завжди готую ці оладки з сиром: смакота
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Школа Життя
Складові
- борошно цільнозернових – 4 столові ложки;
- кабачки (цукіні) – 2 штуки (середніх);
- сир – 100 грам;
- часник – 1 зубок;
- сіль – щіпка;
- цибуля ріпчаста – 1 головка;
- курячі яйця – 2 штуки;
- рафінована соняшникова олія – для обсмажування;
- мелений перець – за смаком;
- зелень – 0,25 пучка.
Найсмачніші оладки з кабачків і сиру – процес приготування
На тертці з дрібними отворами натираємо твердий сир.
Зелень кропу або петрушки добре промиваємо і дрібно нарізаємо.
Зубчик часнику очищаємо від лушпиння і подрібнюємо. Можна це зробити за допомогою ножа або продавити через прес.
За допомогою блендера подрібнити одну цибулину, попередньо очищену від лушпиння.
Кабачки миємо, знімаємо шкірку.
Порада. Для приготування оладок з кабачків краще використовувати молоді овочі, так як у них ніжне насіння, яке можна використовувати в приготування страв, і смачна м’якоть. Для цієї страви можна застосовувати також патісони або цукіні.
Кабачок натираємо на дрібній тертці. Додаємо до нього цибулю, тертий твердий сир, зелень і часник.
Солимо і заправляємо тісто для кабачкових оладок, чорним меленим перцем. Вбиваємо яйця і добре розмішуємо.
Порада. Можна також відтінити улюбленими ароматичними, пряними травами: наприклад, базиліком, орегано, або чабером – вони додадуть страві цікавий смаковий відтінок.
Пересипаємо в тісто борошно і перемішуємо.
Порада. Якщо кабачки занадто водянисті, можна ще додати борошно, головне – не забити тісто. Інакше воно стане дуже твердим і несмачним.
На сковороді нагріваємо олію. Коли вона добре прогріється, невеликими порціями викладаємо тісто для оладок з кабачків.
Обсмажуємо овочеві оладки по кілька хвилин з кожного боку, поки не утвориться приємна скоринки і подаємо на стіл в гарячому вигляді.
Кабачки – дуже смачний і корисний овоч, його можна готувати в різних варіаціях: пропоную вашій увазі ще один рецепт.
Для нього потрібно молоді кабачки добре вимити висушити і нарізати тонкими, майже половину сантиметра шириною, кружечками.
Кожен кружок вмочити в борошно і викласти в розжарену на сковороді соняшникову олію, щоб вони підсмажилися.
Кабачки повинні зарум’янитися з обох сторін.
Готові обсмажені кабаки потрібно промокнути паперовою серветкою і посолити.
Готуємо заправку для кабачків. Для цього потрібно очистити кілька зубців часнику, продавити через прес або натерти на дрібній тертці. Перемішати з дрібно нарізаною зеленню і декількома ложками жирного майонезу. Добре приправити чорним меленим перцем.
Покриваємо нашою заправкою кружечки з кабачків. Можна зверху покласти скибочки свіжого помідора: він додасть страві приємну кислинку. Подавати на стіл таку закуску краще в охолодженому вигляді.