Найсмачніший Медовик – перевірений роками рецепт

Медовий торт за сімейним рецептом.  Випічка виходить завжди смачною і ніжною. Спробуйте приготувати, Вам сподобається. Рецепт витримав перевірку роками.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Школа Життя

Складові

Для коржів:

  • Борошно пшеничне – 350 г
  • Цукор – 200 г
  • Масло вершкове – 180 г
  • Мед – 3 ст. ложки
  • Яйця – 3 шт.
  • Сода – 1,5 ч. ложки

Для крему:

  • Вершки 30% – 200 г
  • Сметана 30% – 250 г
  • Варене згущене молоко – 300 г

Для прикраси:

  • Подрібнений волоський горіх
  • Бісквітна крихта

Рецепт приготування Медовика

У каструлю кладемо масло і мед, всипаємо цукор.

Ставимо на плиту (на середній нагрів) і активно перемішуючи, розчиняємо всі компоненти.

Доводимо рідину до кипіння і додаємо соду.

Перемішуємо 30-40 секунд, знімаємо з плити, ще раз перемішуємо і даємо охолонути 15 хвилин.

Потім в цю масу додаємо яйця і частинами борошно, перемішуємо. Замішуємо рідке тісто.

На пергаментний папір намазуємо рідке тісто, тонким шаром в прямокутник (приблизно, розміру паперу А4). Тіста має вистачати на 5-6 таких коржів.

Випікаємо в розігрітій до 180 ° C духовці, до легкого рум’янця.

Потім, знімаємо папір і підрівняти краю в гарячому стані. У мене вийшли 5 коржів і один лист для посипання.

Готуємо крем. У миску додаємо сметану і жирні вершки.

Потім, кладемо варене згущене молоко і збиваємо міксером 4-5 хвилин.

Коржі змащуємо кремом, встановлюємо один на одного (збираємо торт).

З обрізків коржів і 6-го листа робимо крихту.

Змащуємо боки і верх торта кремом, посипаємо крихтою і подрібненим горіхом.

Відправляємо торт в холодильник на кілька годин, для просочення. Смачного!