Готуємо відразу подвійну порцію. Смакота до ЧАЮ за 10 хвилин
Така сирна коса вам точно сподобається – продукти прості, готується швидко і виходить м’яка і ніжна здоба.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Школа Життя
Складові:
- сир домашній – 150 г;
- цукор – 80 г;
- яйце – 1шт;
- олія рослинна – 3 ст.л;
- борошно – близько 180 г;
- розпушувач – 1 ч.л;
- ваніль і сіль щіпка;
- джем – 3 ст.л;
- горіхи і родзинки, по жмені.
Процес приготування
Духовку розігріваємо до 180 градусів. Змішуємо яйце, цукор, сіль і ванілін, рослинну олію, збитий блендером сир, яйце. Борошно з розпушувачем просіюємо і додаємо в тісто, вимішуємо. Тісто має бути м’яким і не липким, не забивайте борошном.
Посипаємо стіл борошном і розкачуємо тісто в прямокутник. Змащуємо джемом або варенням, посипаємо родзинками, подрібненими горіхами. Звертаємо рулетом і робимо розріз по середині не доходячи до одного краю, переплітаємо.
Форму застеляємо пергаментом і укладаємо косичку. Зверху кладемо шматочки вершкового масла. Випікаємо до готовності в розігрітій духовці до 170-180 градусів.