12 відмінних підказок власницям мультиварок: шпаргалка для всіх господинь!
Якщо ви візьмете домашнє молоко і поставите його на 5 – 6 годин в режим «гасіння», ви отримаєте пряжене молоко, як у бабусі в печі.
Якщо у вас гарна мультиварка, то цей режим допоможе і закип’ятити молоко протягом 1 години.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Школа Життя
Мультиварка прекрасно тримає високу температуру. З вечора заквашуємо молоко, а вранці – п’ємо смачний і корисний кефір або ряжанку.
Варка на пару допомагає приготувати всього за 5 хвилин яйця в мішечок. Збільшуємо час до 12 хвилин і отримуємо яйця, зварені круто.
Режим «плов» також підходить і для картоплі з рум’яною скоринкою. Вам зовсім не обов’язково перемішувати картоплю – каструля сама перейде в режим обігріву.
Гасіння зробить смачну картоплю без нижнього підсмажування.
Режим «на пару» приготує для вас відмінні пельмені: в сито для варіння на пару викладаємо 500 г пельменів, в каструлю наливаємо 1.5 л. води. Тільки сито змащуємо спочатку рослинною олією, а пельмені солимо і перчимо.
У режимі «випічка» ви зможете підсмажити рибу і м’ясо.
Режим «гасіння» або «гречка» – це два в одному: внизу готуєте гарнір або варите кашу, а в ситі для пару – м’ясо, сосиски і т.д.
Режим гасіння також «зварить» для вас відмінний холодець і суп (за 90 хвилин).
«Плов» і «випічка» – це два режими, які готують макарони по-флотськи: на «випічці» обсмажуємо фарш і цибулю, а на «плов» всипаємо макарони і заливаємо мінімумом води, щоб вона тільки трохи покрила макарони. Солимо і перчимо.