Оригінальний гібрид піци і чебурека: рецепт для всіх, спробувати їх один раз, потім просто неможливо зупинитися.

Вони настільки смачні, що якщо спробувати їх один раз, потім просто неможливо зупинитися. З цієї кількості інгредієнтів виходить 50 пиріжків – і дуже важко втриматися, щоб не з’їсти їх за 5 хвилин.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Пампушок

склад продуктів

  • 3 кружляй пшеничного борошна (об’ємом 300 мілілітрів);
  • один кухоль води (об’ємом 300 мілілітрів);
  • одна чайна ложка солі;
  • дві столові ложки рафінованої соняшникової олії.

Для начинки

  • 200-300 грам бринзи;
  • великий пучок будь  якої зелені (у мене кріп + петрушка);
  • 6-10 зубчиків часнику (невеликих);
  • 6 середніх стиглих помідорів (бажано, щоб всі були однаковими за розміром і формою);
  • рафінована рослинна олія – ​​для смаження.

Покроковий процес приготування

Пшеничне борошно просіваємо в глибоку миску, робимо в ньому поглиблення.

У кухоль наливаємо окріп, додаємо одну чайну ложку солі, перемішуємо.

Вливаємо гарячу воду в поглиблення в борошні, додаємо олію (завдяки їй тісто буде еластичним і ніжним) заварюємо тісто.

Замішуємо тісто спочатку ложкою, а потім продовжуємо вимішувати руками.

Це ж тісто чудово підійде і для приготування звичайних чебуреків.

Готове тісто залишаємо на столі, посипати борошном, накриваємо мискою і залишаємо на 30 хвилин.

Самі в цей час приготуємо начинку. Сир бринзу нарізаємо маленькими кубиками.

Великий пучок зелені (у мене в нього входить по хорошому пучку кропу і петрушки) дрібно нарізаємо ножем.

Подрібнені бринзу і зелень перекладаємо в чашу блендера, додаємо до них дрібно нарізаний часник, перемішуємо блендером. Нам потрібно добитися рівномірної дрібної крихти.

Стиглі помідори, невеликі, одного розміру, ріжемо на кружечки, товщиною 1-2 міліметра. З одного помідора у мене виходить 8 кружечків. Плодоніжку обрізаємо і не використовуємо.

Поки ми займалися начинкою, тісто відлежиться. Тепер його необхідно розділити на парну кількість частин (4 або 6), рівної величини.

Беремо одну частину тіста, дуже тонко розгортаємо.

Склянкою або кухлем, діаметр яких трохи більше діаметру помідорів, намічаємо кола на розкатаному тісті.

Викладаємо на ці кружки помідори, змащуємо їх бринзою із зеленню: чим більше начинки, тим смачніше.

Накриваємо все другим тонко розкатаним пластом тіста, кухлем вирізаємо пиріжки, защипуємо ретельно краї.

У сковороду наливаємо багато олії, розігріваємо її і викладаємо наші пиріжки.

Обсмажуємо з двох сторін до золотистого кольору.

Подаємо такий гібрид на стіл з будь-яким смачним соусом для піци.

Смачного!

Не вдається скопіювати.