Печиво “Танучий сніг” – саме розсипчасте печиво без яєць
Це саме розсипчасте печиво, яке мені доводилося коли-небудь пробувати! Просто тане в роті як тільки туди потрапляє, немов сніг в руках, тому і назва така поетична. І найцікавіше, що такого приголомшливого результату нам вдається домогтися без розпушувача для тіста або соди.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Школа Життя
Складові
- 450 грамів борошна
- 250 грамів вершкового масла
- 4 столових ложки крохмалю
- 150 грамів цукрової пудри
- 70 мл рафінованої соняшникової олії
- пара пакетиків ванільного цукру
- невелика щіпка солі.
Приготування розсипчастого печива “Танучий сніг”
У розм’якшене при кімнатній температурі вершкове масло додаємо 90 грамів цукрової пудри, соняшникову олію і гарненько збиваємо міксером до утворення однорідної маси.
Не припиняючи збивати отриману масу, всипаємо сіль, крохмаль і 130 грамів просіяного борошна. Коли маса стане однорідною, підсипаємо ще 130 грамів борошна, перемішуємо вже без міксера ложкою або лопаткою. Потім додаємо ще 130 грамів борошна і гарненько вимішуємо тісто руками.
На робочу поверхню просіюємо решту борошна, перекладаємо туди наше тісто і остаточно вимішуємо його. З отриманого тіста формуємо свого роду «ковбаску» і нарізаємо її на «шайбочки» шириною приблизно 1,5 см. Викладаємо «шайбочки» на застелене папером для випічки деко і випікаємо їх у гарячій духовці приблизно 15 хвилин до зарум’янювання (температура 180 градусів).
Готові печеньки поки вони ще гарячі гарненько обвалюємо з усіх боків в цукровій пудрі і подаємо з чаєм або молоком.