Печиво “Танучий сніг” – саме розсипчасте печиво без яєць

Це саме розсипчасте печиво, яке мені доводилося коли-небудь пробувати! Просто тане в роті як тільки туди потрапляє, немов сніг в руках, тому і назва така поетична. І найцікавіше, що такого приголомшливого результату нам вдається домогтися без розпушувача для тіста або соди.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Школа Життя

Складові

  • 450 грамів борошна
  • 250 грамів вершкового масла
  • 4 столових ложки крохмалю
  • 150 грамів цукрової пудри
  • 70 мл рафінованої соняшникової олії
  • пара пакетиків ванільного цукру
  • невелика щіпка солі.

Приготування розсипчастого печива “Танучий сніг”

У розм’якшене при кімнатній температурі вершкове масло додаємо 90 грамів цукрової пудри, соняшникову олію і гарненько збиваємо міксером до утворення однорідної маси.

Не припиняючи збивати отриману масу, всипаємо сіль, крохмаль і 130 грамів просіяного борошна. Коли маса стане однорідною, підсипаємо ще 130 грамів борошна, перемішуємо вже без міксера ложкою або лопаткою. Потім додаємо ще 130 грамів борошна і гарненько вимішуємо тісто руками.

На робочу поверхню просіюємо решту борошна, перекладаємо туди наше тісто і остаточно вимішуємо його. З отриманого тіста формуємо свого роду «ковбаску» і нарізаємо її на «шайбочки» шириною приблизно 1,5 см. Викладаємо «шайбочки» на застелене папером для випічки деко і випікаємо їх у гарячій духовці приблизно 15 хвилин до зарум’янювання (температура 180 градусів).

Готові печеньки поки вони ще гарячі гарненько обвалюємо з усіх боків в цукровій пудрі і подаємо з чаєм або молоком.