Мариновані кабачки по-болгарськи. Дуже смачний рецепт

Пропонуємо до вашої уваги рецепт приготування дуже смачних консервованих маринованих кабачків по-болгарськи.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда

Необхідні інгредієнти:

(На 4 шт. 1л банок)

  • 3 кг кабачків;
  • 2л води;
  • 1 стакан (200г) цукру без гірки;
  • 3 ст.л. з гіркою солі;
  • 250г 9% оцту;
  • зелень (кріп, лист хрону);
  • 4 зубки часнику;
  • 1 ч.л. чорного перцю горошку;
  • лавровий лист 6-8 шт.

Приготування

Кабачки помити, нарізати шайбами.

Вимити зелень, почистити часник і розкласти в стерильні банки.

Приготуємо маринад

  1. У велику каструлю налити воду, додати сіль, цукор, лавровий лист, чорний перець і закип’ятити;
  2. Влити оцет, закип’ятити.

Опускаємо в киплячий маринад кабачки, накривши кришкою, тримаємо на вогні 5-7 хвилин. Періодично помішуючи ложкоюю.

В підготовлені банки розкладаємо ложкою гарячі кабачки.

Маринад довести до кипіння, залити кабачки і закатати.

Банки перевернути, укутати до повного охолодження.

Не вдається скопіювати.