Правильний шоколадний бісквіт для будь-якої випічки
З нього готують найрізноманітніші торти: змащуючи коржі кремом, збитими вершками, сиропом, згущеним молоком або глазур’ю і прикрашаючи фруктами, ягодами, горіхами, тертим шоколадом або кокосовою стружкою.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Український Журнал
Продукти:
- Яйця курячі – 4 шт.
- Борошно – 100 гр.
- Какао – 50 гр.
- Цукор – 200 гр.
- Розпушувач – 0,5 ч. Ложки
- Масло вершкове – для змащування форми
Як приготувати шоколадний бісквіт:
1. Для приготування правильного і пишного бісквіта потрібні якісні курячі яйця, які акуратно поділяються на жовтки і білки. Миску з білками прибираємо в холодильник, щоб вони встигли охолонути і краще збивалися. А до жовтків додаємо 100 грам цукру. Потім включаємо міксер на високу швидкість і збиваємо до однорідної консистенції кремового кольору. Після чого заздалегідь розігріваємо духовку до 200 градусів.
Білки дістаємо з холодильника і за допомогою міксера збиваємо до піків. Спочатку збиваємо кілька хвилин на низькій швидкості, потім поступово збільшуємо її до максимальної. До збитим білкам частинами додаємо решту 100 г цукру і знову збиваємо міксером. У нас повинна вийти стійка білкова маса, що не виллється, якщо перевернути миску.
2. Какао з борошном просіюємо через сито в більшу чисту тарілку або миску, додаємо розпушувач.
Збиті жовтки виливаємо до білків, акуратно перемішуємо знизу вгору, щоб маса не осіла і поступово додаємо просіяне борошно з какао. Довго і ретельно перемішувати тісто не варто, інакше бісквіт може не піднятися.
3. Форму для запікання змащуємо вершковим маслом, викладаємо тісто, прибираємо в гарячу духовку і зменшуємо температуру до 170 градусів. Запікаємо бісквіт 30 – 40 хвилин до повної готовності. Відкривати дверцята духової шафи перші 25 – 30 хвилин не бажано, інакше піднялося бісквітне тісто, може осісти.
Готовність перевіряємо зубочисткою, шпажкою або сірником. Якщо залишаються сліди сирого тіста, значить продовжуємо запікати, якщо немає – дістаємо гарячий шоколадний бісквіт з духовки і залишаємо його остигати в формі. Після того як корж трохи охолоне, перекладаємо його на решітку або дерев’яну дошку, при необхідності бісквіт можна відокремити від форми ножем.
4. Охолоджений шоколадний бісквіт зазвичай розрізають уздовж на 2 або 3 тонких коржа. Такий бісквіт можна відразу промазати кремом, прикрасити за смаком і подавати торт до ароматного гарячого чаю. Смачного!