Шарлотка яблучна з вишнею: смакота, яку мало хто пробував!

Шарлотки – це дуже популярна солодка страва, яке готується за цим рецептом просто і швидко, обходиться вона, також досить дешево.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • кисло-солодкі яблука, 4 – 5 шт;
  • вишні свіжі або консервовані без кісточок, 1 склянка;
  • борошно, 1.5 склянки;
  • кефір, 1 стакан;
  • цукор, 180 гр;
  • яйця, 2 шт;
  • ванілін на кінчику ножа;
  • сода, 0.5 ч.л.

Покроковий процес приготування

Збиваємо цукор з яйцями. У кефір спочатку висипаємо борошно, ванілін і соду, потім домішуємо збиті з цукром яйця. У вас повинно вийти тісто з консистенцією, як у домашньої сметани.

Змащуємо форму для випічки вершковим маслом або просто застеляємо пергаментом і виливаємо половину тіста. Зверху викладаємо трохи вишень, потім порізані на невеликі і тонкі часточки яблука, знову вишні та яблука. Яблучні дольки можна присипати цукром і заливаємо все рештою тестом.

Духовку нагріваємо до 180 градусів і випікаємо шарлотку хвилин 30 – 40.

Не вдається скопіювати.