Шоколадні кекси з сирною начинкою. Смачні, м’які, повітряні і дуже ніжні!

Смакота на швидку руку!

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Школа Життя

Інгредієнти для тіста на 12 порцій:

  • Яйце куряче – 1 шт
  • Цукор – 100 г
  • Масло вершкове – 70 г
  • Кефір – 200 мл
  • Борошно – 200 г
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Какао-порошок (3 ст.л.) – 20 г
  • сіль

Начинка:

  • Сир домашній – 150 г
  • Цукор (3 ст.л.) – 40 г
  • Ванільний цукор – 1 пакет.
  • Крохмаль кукурудзяний (за бажанням) – 1 ч. л.

Процес приготування кексів

Яйце збити з сіллю, поступово додаючи цукор. Додати кефір, розтоплене вершкове масло, перемішати.

В отриману масу просіяти борошно, змішане з розпушувачем і какао, ретельно все перемішати (тісто виходить як густа сметана).

Для начинки змішати сир з цукром, ванільним цукром і ретельно розтерти. За бажанням (щоб начинка при випічці не розпливалась і тримала форму) можна додати кукурудзяний крохмаль.

У формочки для випікання (якщо вони не силіконові змастити олією) викласти по 1 соловій ложці тіста, потім в серединку по 1 чайній ложці сирної начинки, зверху розподілити тісто (також приблизно по 1 столовій ложці), намагаючись, щоб воно покрило начинку.

Форми повинні бути заповнені на 2/3 об’єму. Випікати при 180 градусах приблизно 25-30 хвилин.

Готові кекси злегка охолодити і дістати з формочок. Перед подачею можна посипати цукровою пудрою. Готуйте з задоволенням і смачного!