Крихке домашнє печиво на смальці. Три вдалі перевірені рецепти
Саме таке печиво – на смальці – пекли багатьом у дитинстві бабусі і мами. А ми його даремно призабули! Адже смалець (жир), на відміну від маргарину, спереду і багатьох видів “масла”, не містить жодної хімії!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Сім’я і дім
Печиво на смальці
1 скл. смальцю,
1 скл. сметани,
250 г маргарину,
1 ч. ложка розпушувача,
2 яйця, борошно (скільки вбере тісто).
Приготування
Усе змішати, замісити нетуге тісто, розкочувати завтовшки 0,5 см, випекти печиво. Гарячим обкачати в цукровій пудрі. А можна сформоване печиво змастити білком і посипати цукром.
Дріжджове печиво на смальці (рецепт Юлії Огієвич)
1 скл. сметани,
50 г дріжджів,
2 скл. домашнього смальцю,
борошно.
Приготування
У теплій сметані розчинити дріжджі. Смалець розтопити й теплим додати до дріжджової суміші. Додати борошно, замісити, покласти на 1,5 год у холодильник. Сформувати печиво, дати 15 хв підрости, випекти. Гарячими обкачати в цукровій пудрі. Або сформоване печиво змастити білком і посипати цукром, а потім випікати.
Печиво на смальці і сметані
1 скл. смальцю,
500–600 г борошна,
1 скл. сметани,
1 ч. ложка соди.
Приготування
Смалець перетерти з борошном на крихти, додати сметану (змішану із содою), замісити, поставити в холодильник на кілька годин, а тоді випікати печиво. Можна пекти як печиво або робити рогалики з повидлом. Готове печиво обкачати в цукровій пудрі. Або сформоване печиво змастити білком і посипати цукром, а потім випікати.