РІДКІСНИЙ РЕЦЕПТ ХАЧАПУРІ, В ЯКИЙ Я ЗАКОХАЛАСЯ

Коли я вперше побачила цей рецепт, зізнаюся, що він відразу мене зацікавив. Але коли приготувала, і справді зрозуміла він шикарний! Все вийшло як на картинці!

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Українці Сьогодні

Беріть рецепт і користуйтеся!

Складові:

• Борошно пшеничне 3 склянки

• Кефір 1 склянка

• Яйце куряче 2 шт.

• Сіль 1 ч. л.

• Цукор 1 ч. л.

• Сода харчова 0,5 ч. л.

• Олія рослинна 1 ст. л.

• Сир твердих сортів 400 г

• Масло вершкове 50 г.

Приготування

У кефір додаємо одне яйце, цукор, сіль і рослинну олію, гарненько перемішуємо.

2 склянки борошна просіваємо (один стакан борошна залишаємо для підсипки), додаємо соду, перемішуємо і з’єднуємо з кефірною масою.

Замішуємо м’яке тісто, підсипаючи потроху борошна, поки не вийде м’яке тісто, здатне тримати форму, тісто буде трохи липнути до рук.

Головне – не перестаратися з борошном, інакше хачапурі вийдуть жоpсткими.

Тісто накриваємо серветкою і даємо йому постояти.

Сир натираємо на крупній тертці, додаємо одне яйце і перемішуємо.

Начинка готова.

З тіста формуємо ковбаску і нарізаємо її на 9 частин.

З кожної частини тесту формуємо коржик.

У центр викладаємо сирну начинку.

Потім, підтягуючи кінці коржів, збираємо їх в центрі і зліплюємо.

Отриманий мішечок перевертаємо і трохи розгортаємо, потім ще раз перегорнемо і розкачуємо, але не сильно.

Випікаємо хачапурі на гарячій сковороді з обох сторін без олії до золотистого кольору. Для кращого пропікання можна сковороду накрити кришкою.

Готове хачапурі відразу ж рясно змастити вершковим маслом.

Якщо вам сподобався рецепт, поділіться з друзями!

Смачного!