РІДКІСНИЙ РЕЦЕПТ ХАЧАПУРІ, В ЯКИЙ Я ЗАКОХАЛАСЯ
Коли я вперше побачила цей рецепт, зізнаюся, що він відразу мене зацікавив. Але коли приготувала, і справді зрозуміла він шикарний! Все вийшло як на картинці!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Українці Сьогодні
Беріть рецепт і користуйтеся!
Складові:
• Борошно пшеничне 3 склянки
• Кефір 1 склянка
• Яйце куряче 2 шт.
• Сіль 1 ч. л.
• Цукор 1 ч. л.
• Сода харчова 0,5 ч. л.
• Олія рослинна 1 ст. л.
• Сир твердих сортів 400 г
• Масло вершкове 50 г.
Приготування
У кефір додаємо одне яйце, цукор, сіль і рослинну олію, гарненько перемішуємо.
2 склянки борошна просіваємо (один стакан борошна залишаємо для підсипки), додаємо соду, перемішуємо і з’єднуємо з кефірною масою.
Замішуємо м’яке тісто, підсипаючи потроху борошна, поки не вийде м’яке тісто, здатне тримати форму, тісто буде трохи липнути до рук.
Головне – не перестаратися з борошном, інакше хачапурі вийдуть жоpсткими.
Тісто накриваємо серветкою і даємо йому постояти.
Сир натираємо на крупній тертці, додаємо одне яйце і перемішуємо.
Начинка готова.
З тіста формуємо ковбаску і нарізаємо її на 9 частин.
З кожної частини тесту формуємо коржик.
У центр викладаємо сирну начинку.
Потім, підтягуючи кінці коржів, збираємо їх в центрі і зліплюємо.
Отриманий мішечок перевертаємо і трохи розгортаємо, потім ще раз перегорнемо і розкачуємо, але не сильно.
Випікаємо хачапурі на гарячій сковороді з обох сторін без олії до золотистого кольору. Для кращого пропікання можна сковороду накрити кришкою.
Готове хачапурі відразу ж рясно змастити вершковим маслом.
Якщо вам сподобався рецепт, поділіться з друзями!
Смачного!