Що потрібно зробити, щоб помідори скоріше дозрівали і рясно плодоносили

Хочете, щоб ваші помідори швидко дозрівали і добре плодоносили? Тоді подбайте про їх посилене харчування. У досвідчених городників є свій секрет: як отримувати хороші врожаї томатів – це особливі підгодівлі. Їх рецептами ми і хочемо з вами поділитися.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда

Перше і найважливіше: томати необхідно підгодовувати через кожні два тижні з моменту посадки і до середини серпня.

Рецепти підгодівлі для томатів, що ростуть у відкритому грунті.

Додаємо в відро води 4 краплі йоду і поливаємо томати таким розчином щотижня, витрачаючи по 2 л під кожен кущ. Така підгодівля допомагає плодам бути більшими і дозрівати раніше.

200-літрову бочку на третину заповнюємо листям кропиви і кульбаби, додаємо туди ж відро гною і заливаємо водою до країв. Накриваємо бочку плівкою і залишаємо її так на 10 днів. Коли закінчиться бродіння, необхідно зняти спливаючий вміст і додати в розчин добриво «Гумат + 7». Одержаний настій потрібно розбавляти водою в пропорції 1:10 і поливати ним рослини. В середньому на 1 м2 йде 3-4 л такого добрива. Після такої підгодівлі томати стають сильними і добре плодоносять.

Ось ще одна універсальна підгодівля для помідорів: на 10 л води додаємо 20 крапель йоду і 1 л сироватки. Цим розчином поливаємо рослини. Ним же можна і обприскувати томати в якості профілактики від всіляких грибкових захворювань томатів. У тому числі і фітофторозу.