Нарешті я його знайшла! Рецепт ніжного і повітряного крему мого дитинства. Пам’ятаєте, ним начиняли вафельні трубочки і “заварнушки”, з ним робили корзиночки і прикрашали торти!
Нарешті я його знайшла! Рецепт ніжного і повітряного крему мого дитинства. Пам’ятаєте, ним начиняли вафельні трубочки і “заварнушки”, з ним робили корзиночки і прикрашали торти!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Інтермаріум
Інгредієнти:
- 600 мл молока.
- 150 гр вершкового масла.
- 150 гр цукру.
- 4 ст л з гіркою манки.
- 200 мл вершків (33%).
- 15 гр ванільного цукру.
Для початку потрібно зварити манну кашу. Молоко виливаю в сотейник, додаю в нього цукор і ванільний цукор, все перемішую і ставлю на вогонь.
Як тільки молоко закипить, зменшуємо вогонь і тонкою цівкою всипаємо манку, при цьому постійно помішуючи молоко. Кашу будем варити до загустіння. Каша охолола, готуємо крем.
М’яке вершкове масло спушуємо до пишності і потім продовжуючи спушувати, додаваємо в нього по столовій ложці остиглої манної каші.
200 мл. вершків жирністю 33%, спушуємо до стійких піків. І поступово додаючи спушені вершки в крем, акуратно вмішувати їх лопаткою.
Крем готовий, він ніжний, повітряний, досить густий і неймовірно смачний. Смачного!