Найкращий маринад для м’яса. М’яско в цьому маринаді виходить дуже смачне, м’яке та соковите. Воно не кришиться та не розпадається на кусочки. Я так мариную і свинину, і курятину, і яловичину вже дуже багато років

Дуже люблю м’ясо приготовлене за цим рецептом. У мене він вже перевірений руками. Навіть куряче філе виходить ніжним, соковитим і зовсім не сухим.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Українці Сьогодні

Збережіть собі цей рецепт, він обов’язково вам знадобиться.

Складові:

На 5 кг шинки: 200 г солі (по 100 г на сухий і мокрий маринад), 1 ч. ложечка меленого перцю, 1 ч. ложечка цукру, 1 невеличка головка часнику, 4-5 сухих лаврових листочків, духмяний перець та гвоздика на ваш смак.

Сухий маринад до м’яса: 100 г солі, 1 ч. ложечка цукру та 1 ч. ложечка чорного перцю, подрібнений часник на ваш смак.

Спершу все для сухого маринаду потрібно ретельно змішати.

М’ясо добре промити прохолодною водою, обсушити, натерти сухим маринадом, покласти в великий емальований посуд на 24 год.

Потім варимо маринад. Беремо відразу 2 л води, 100 г солі, лаврового листя, гвоздики, духмяного перцю за смаком. Доводимо маринад до кипіння, охолоджуємо, холодним маринадом заливаємо м’ясо.

Поки м’ясо маринується, потрібно щодня його перевертати.

У такому маринаді м’ясо можна тримати 1 тиждень. Потім витягнути його з маринаду, загорнути в марлю (для копчення) або пергамент чи рукав для випікання, закоптити або спекти.

Якби ви його не готували, воно вийде неймовірно смачним та соковитим!

Смачного!

Не вдається скопіювати.