Хачапурі на сковороді: простий в приготуванні та дуже смачний рецепт

Пропонуємо приготувати дуже смачну страву під назвою хачапурі. Ця страва символізує грузинські традиції. Готується досить легко, а смак виходить неперевершений.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Улюблена

Для приготування страви вам необхідно:

  • Борошно пшеничне – 400 гр.;
  • Кефір жирний – 200 мл.;
  • Яйця курячі – 2 шт.;
  • Олія рафінована – 20 мл.;
  • Сода харчова – 1/3 чайної ложки;
  • Сіль кухонна – ½ чайної ложки;
  • Цукор – ½ чайної ложки;
  • Масло вершкове – 20 гр.;
  • Сир сулу гуні – 280 гр.;
  • Сіль;
  • Перець.

Для приготування вам знадобиться:

  1. Візьміть глибоку миску, налийте кефір, не холодний. Додайте цукор, сіль, соду та 1 куряче яйце. Перемішайте.
  2. Поступово додайте просіяне борошно.
  3. Налийте олію та замісіть тісто. Краще тісто замішувати на робочій поверхні, присипавши її трохи борошном. Тісто повинно вийти м’яке.
  4. Зробіть з тіста смужку та розділіть її на чотири частини.
  5. Скачайте з кожної частинки кульку. Накрийте тісто рушником та залишіть відпочити на 10 хвилин.
  6. Візьміть сир та натріть його на тертці з великими отворами. Додайте яйце та спеції. Змішайте до однорідності.
  7. Візьміть кульку, сформуйте «лодочку». В неї покладіть начинку, зверху.
  8. Краї необхідно зібрати зверху та защепити по-центру.
  9. Переверніть страву та трохи натисніть на неї, щоб вона стала трохи більшою.
  10. Обсмажуйте на пательні без додавання олії, перевертаючи кілька разів.
  11. Готову страву зверху намастіть розтопленим вершковим маслом.

Приємного апетиту!

Не вдається скопіювати.