Ще один рецептик. Дуже смачне суфле.
Отже,треба спекти бісквіт. Можна на 6 яєць-розрізати на два коржі. Я ж спекла на 3 яйця, щоб бісквіт був лише знизу. Форма 26 см, можна взяти меншу, тоді тортик буде вищий.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Гунько Таня
Інгредієнти:
- 6 яєць
- 1 скл.цукру(200 гр)
- 1 скл.муки
- 1 ч.л.розпушувача
Окремо жовтки та білки збивати. Далі обережно з’єднати+мука та розпушувач.
Пекти при 180°до сухого сірника( дивитись по своїй духовці)
Охолодити бісквіт,покласти його у роз’ємну форму. Можна просочити сиропом.
Суфле:
- 6 яєць
- 40 гр желатину
- 1 скл.цукру
- 150 гр масла
- 100 мл молока
- 1 ст.л.муки
Желатин залити водою,щоб набух.
Жовтки + пів.скл.цукру- збити до пухкої маси. Додати молоко та муку,розмішати та поставити на водяну баню,варити,помішуючи,до загустіння. Зняти,охолодити близько до 40°( палець не пече,ледь відчувається тепло). Тоді дати масло,перемішати до розчинення.
Білки збити з щіпкою солі та пів.скл.цукру до стійких піків.
З’єднати жовткову та білкову масу( білки до жовтків), обережно перемішати лопаткою.
Желатин розпустити,трішки щоб простиг( палець не пече), вилити у масу та вимішати протягом 5-7 хв,щоб добре все з’єдналось. Вилити масу на бісквіт та поставити у холодильник на кілька год.
Зверху залити помадкою.
Смачного!