Найсмачніший в світі джем з вишні. Цей вишневий джем просто казка!
Цим рецептом джему з вишні зі мною поділилася сусідка по дачі. Якось вона пригостила нас млинцями, які були политі смачним вишневим джемом, і я не випустила її, поки вона не розповіла мені всі тонкощі приготування цього джему з вишні. Ягідки в цьому джемі виходить ніби трохи в’ялені, і потопають у смачному мармеладному сиропі.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Рецепт виявився достатньо простим, але сусідка уточнила, що цей джем потрібно варити виключно на одну порцію. Якщо змінити пропорції, то цього казкового ефекту не вийде. З однієї порції виходить дві півлітрові баночки смачного вишневого джему.
Складові:
- 1 літрова банка вишень без кісточок (я зважила, вийшло 955 гр.)
- 4 склянки цукру (стакан 250 мл.)
Рецепт вишневого джему:
У глибоку каструлю висипати вишні і 1 стакан цукор.
Довести до кипіння і варити на сильному вогні 5 хвилин.
Потім всипати другий стакан цукру, довести до кипіння і варити 5 хвилин.
Так само вчинити з третьою і четвертою склянкою цукру – всипати і проварювати 5 хвилин.
Розлити гарячий джем по стерильним банкам і закатати.
У перший день джем досить рідкий, але дуже швидко густішає. Буквально через добу буде дуже-дуже густий.