Дуже давній рецепт смачної закуски – смажений болгарський перець. Такий смачний, що зі столу зникає практично миттєво. Так завжди колись готувала його моя мама. Дякую за рецепт
Страви з болгарського перцю у мене на столі все літо. А нещодавно побачила давній рецепт, улюблений моєї мами, смажений болгарський перець з часничком. Чомусь відразу захотілося його знову приготувати. Смакота неймовірна!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Українці Сьогодні
Дуже давній рецепт смачної закуски – смажений болгарський перець. Такий смачний, що зі столу зникає практично миттєво. Весь секрет в маринаді, в якому перець має настоятися.
Необхідні інгредієнти:
- Перець болгарський.
- Олія.
- Сіль, цукор.
- Перець духмяний, лавровий листок.
Покроковий рецепт приготування:
Зараз продають такий перчик він жовтенького кольору, такий невеличкий. Берете стільки штук, скільки вам до вподоби. Перець потрібно гарно помити, просушити рушничком і поколоти вилкою в декількох місцях. Нічого не вирізаємо і не ріжемо! Беремо прямо з хвостиками!
Наступний крок – його треба злегка обжарити на олії (під кришкою), щоб трошки став м’який, злегка можете притискати вилочкою і перевертати зі всіх сторін.
Коли перчик буде готовий, складаємо його одразу в мисочку і зразу на нього витискаємо часничок і солимо. Так робимо допоки не посмажимо весь перчик.
Заварити маринад. У водичку додаємо трошки солі, трошки цукру, духмяний перчик горошком, лавровий листочок. Коли закипить влити трошки оцту, на смак воно має бути дещо гостреньке.
Зачекати, коли маринад трошки охолоне і залити перчик. Все. Має настоятися хоча би ніч, в холодильнику ! Коли настоїться, стає дуже смачним. Холодненький, гостренький, одним словом – пробуйте!
Рецепт – Наталя Козоріз.
Смачного всім!