Дівчата, хочу поділитися рецептом найкращого охолоджуючого напою в таку жару – КВАС
І не просто квас,а квас з цикорію.Дуже простий в приготуванні.А смак нагадує квас з бочок,якій був у моєму дитинстві.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Tetyana Grekul
Інгредієнти:
- 6л води
- 0.5л цукру
- 2ч.л.лимонної к-ти
- 1ст.л. цикорію
3ч.л.сухих дріжжів (якщо свіжі,то в 3рази більше) Цикорій підійде любий,тільки без усіляких добавок. К-ть цукру вже будете регулювати після першого приготування – можливо хтось захоче солодший смак. Лимонну к-ту обов”язково треба давати,вона сприяє бродінню.
Воду довести до кіпіння і всипати цукор,перемішати,щоб повністю розчинився.Додати цикорій і ще раз перемішати.
Залишити,щоб охолонув до кімнатної температури.Тоді ввести лим.к-ту і дріжжі.
Накрити марлею і поставити в затемнене місце на 2-3год.Кожні 30хв.перемішувати.Якщо залишити на більш тривалий час,вийде вже алкогольний квас.
Перелити в фляшки чи банки під кришку без осаду.Залишити ще в приміщенні в темному місці на 3-4год,а тоді в холодильник.
Смакуйте на здоров”я