Смачне та густеньке варення з смородини. За цим рецептом воно виходить прозорим та дуже густим. Їмо його з млинчиками та печемо пироги. Неймовірно приємне і особливе на смак

Я варила варення зі смородини за різними рецептами, але цей – найкращий. Якщо ви спробуєте його лише раз, то консервуватимете, теж, лише за цим рецептом.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Українці Сьогодні

Складові:

  • 1 кг смородини;
  • 1 кг цукру;
  • 200 мл води.

Приготування:

Промийте і просушіть смородину.

Спочатку візьміть величеньку каструлю, налийте у ню води і всипте 200 грамів цукру. Помістіть на невеличкий вогонь і дочекайтеся, коли сироп закипить. Покладіть 200 грамів ягід. Проваріть протягом шести хвилин. Весь час помішуйте та знімайте піну.

Так само повторюємо, всипаємо 200 грамів цукру і кладемо стільки ж ягід, варимо 6 хвилин. Повторюйте поки не закінчиться цукор і ягоди.

Розлийте варення по банкам, які перед цим не забудьте простерилізувати. Закривайте кришками.

Переверніть баночки та гарненько вкутайте теплою ковдрою.

За цим рецептом смородина не переварюється, зберігає багато вітамінів, а варення виходить прозоре та густеньке.

Смачного!