Кабачки по-селянськи з часником і сиром в духовці. 10 хвилин і готово

Так просто і так смачно! Кабачки, які ви будете готувати постійно. Це дуже смачно, а головне просто і швидко – всього 10 хвилин в духовці і смакота готова. Записуйте рецепт і приготуйте в самий найближчий час/

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Пампушок

Складові:

  • кабачки
  • сир
  • часник
  • сіль
  • спеції (паприка, куркума, перець)
  • олія
  • гірчичний порошок або гірчиця
  • зелень

Приготування:

Нам знадобиться 1 кг кабачків. У мене зазвичай це два середніх кабачка. Беріть молоді, тому що вони найсмачніші. Кабачки нарізаємо брусочками.

Складаємо їх у велику миску, солимо за смаком, у мене солі йде приблизно 1 чайна ложка. Ви ж орієнтуйтеся на свій смак. Кабачки перемішуємо руками і залишаємо хвилин на 5.

В цей час займемося приготуванням заправки. Для цього змішуємо в мисці 5 столових ложок олії, 3 подрібнених зубчики часнику (можна також взяти сухий часник, приблизно 1 чайну ложку), пів чайної ложки чорного перцю, пів чайної ложки паприки і стільки ж куркуми.

Взагалі спеції ви можете додати будь-які на свій смак, я пишу ті, які кладу я. Також в заправку кладемо пів чайної ложки гірчичного порошку (можна замінити звичайною гірчицею).

Тепер поливаємо заправкою кабачки, перемішуємо і залишаємо хвилин на 5. У цей час розігріваємо духовку до 220 градусів.

Застеляємо деко пергаментом і викладаємо кабачки. Розкладаємо їх так, щоб кабачки не торкалися одне одного. Якщо у вас залишився маринад, то можна ще трохи полити ним кабачки.

Зверху на кожен брусочок кабачка кладемо трохи сиру, прямо по чуть-чуть. Всього сиру знадобиться грам 40, напевно. І відправляємо в духовку, до цього моменту вона повинна бути добре розігріта.

Запікаємо кабачки в духовці 10 хвилин. Потім викладаємо на тарілку і посипаємо подрібненою зеленню. Я беру зазвичай кріп. Кабачки по-селянськи хороші і в гарячому, і в холодному вигляді. Дуже смачно! Приємного апетиту, друзі!

Не вдається скопіювати.