Найсмачніша кабачкова ікра на зиму. Готую її вже багато років лише за цим рецептом. Як же її у нас всі люблять, навіть салати так “не йдуть”
За цим простим рецептом моя улюблена кабачкова ікра готується дуже швидко. У нас її люблять всі: діти та чоловік. Дуже смачна, коли просто намастити на хліб. Я її обожнюю.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Українці Сьогодні
Складові:
- 3 кг кабачків;
- 0,5 кг цибулі;
- 250 г олії;
- 250 г томатної пасти;
- 2 ст. л. солі;
- 0,5 ч. л. чорного меленого перцю;
- 3 ст. л. цукру;
- 2 лаврових листочка;
- 5 ст. л. оцту 9%.
Приготування:
Запам’ятайте, щоб ікра була смачною та густенькою, готуйте її завжди зі старих кабачків, у молодих ще багато соку, і вона ніколи не буде такою смачною.
Кабачки необхідно почистити і вичистити насіння насіння, а з цибулі зняти лушпиння. Порізати овочі на шматки.
Перекрутити цибулю і кабачки за допомогою м’ясорубки. Додати томатну пасту, влити олію і гарненько все перемішати.
Помістити овочеву масу на плиту і варити 40 хвилин з моменту закипання. Весь час потрібно помішувати ікру, щоб вона не пригоріла.
Потім в ікру необхідно додати всі інгредієнти, які залишилися, розмішати і варити ще 40 хвилин.
З готової ікри витягнути лаврові листочки можна її розкладати по банках, які перед цим обов’язково простерилізувати.
Ще можна додатково подрібнити ікру за допомогою блендера. Тільки після нього, потрібно буде ще раз закип’ятити ікру, а після розкласти в банки і закрити.
Смачного!