Рецепт хрустких, дитячих, маринованих огірочків без оцту
Дітям теж хочеться похрумтіти огірочком з банки, так дорослі не дають: шкідливо, небезпечно – вони ж мариновані! Вихід – замінити велику кількість оцту невеликою кількістю лимонної кислоти. Так само смачно, апетитно, але безпечно. Нехай хрумтять із задоволенням!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда
Приготування
на 3-х літрову банку:
- сіль – 2 столові ложки;
- цукор – 5 столових ложок;
- лимонна кислота – 1,5 чайні ложки.
Не проблема, якщо банки великого обсягу ні діти, ні вся родина не осилять. Значить, беремо 3 банки, але літрові!
На дно чисто вимитих банок кладемо ароматні приправи:
- 2 листочка смородини;
- 2 зубчики часнику;
- 1 лавровий листок;
- 1 парасольку кропу;
- 2-3 горошини чорного перцю.
Щільно укладаємо огірочки і заливаємо окропом. Ми залишаємо на 15 хвилин.
Зливаємо воду, доводимо до кипіння і знову заливаємо огірки на 15 хвилин.
Тепер зі злитої води варимо маринад: кладемо сіль, цукор, лимонну кислоту; як закипить – заповнюємо маринадом банки доверху.
Закатуємо прокип’яченими залізними кришками.
Перевертаємо банки кришками вниз, вкутуємо. Коли повністю охолонуть, прибираємо в комору і чекаємо зиму, щоб спокійно, пригостити дітвору “дитячими” огірочками!
Смачного!