Рецепт приготування смачного гарбузового соку на зиму
Приготувати смачний сік можна з багатьох овочів таких як: вишня, слива, яблуко, виноград та інші. Але в цій статті ми розповімо вам рецепт приготування дуже смачного соку з гарбуза.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда
Складові:
- 2 кг – гарбуза (очищеної);
- 200 гр. – цукру;
- 2 шт – апельсина (для соку);
- 0.5 ч.л – лимонної кислоти.
Приготування:
Гарбуз очищаємо, ріжемо довільними шматочками, складаємо в каструлю і заливаємо водою, щоб вона закрила всі шматочки гарбуза.
Ставимо на вогонь, варимо на повільному вогні до повної готовності гарбуза, приблизно 20-25 хвилин.
Як гарбуз звариться, ми його подрібнюємо в блендері або протираємо через сито. Додаємо апельсиновий сік (вичавлений з апельсинів) цукор, лимонну кислоту і знову ставимо на вогонь.
Пробуємо сік на смак, доводимо до кисло-солодкого смаку, додаємо цукру або лимонної кислоти в міру необхідності. Доводимо до кипіння.
Гарячий сік розливаємо по стерилізованим банкам, закручуємо кришками, перевертаємо банки догори дном і прибираємо під ковдру до повного охолодження.
Смачного!
Зберігати можна в будь-якому прохолодному місці.