Рецепт приготування смачного гарбузового соку на зиму

Приготувати смачний сік можна з багатьох овочів таких як: вишня, слива, яблуко, виноград та інші. Але в цій статті ми розповімо вам рецепт приготування дуже смачного соку з гарбуза.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда

Складові:

  • 2 кг – гарбуза (очищеної);
  • 200 гр. – цукру;
  • 2 шт – апельсина (для соку);
  • 0.5 ч.л – лимонної кислоти.

Приготування:

Гарбуз очищаємо, ріжемо довільними шматочками, складаємо в каструлю і заливаємо водою, щоб вона закрила всі шматочки гарбуза.

Ставимо на вогонь, варимо на повільному вогні до повної готовності гарбуза, приблизно 20-25 хвилин.

Як гарбуз звариться, ми його подрібнюємо в блендері або протираємо через сито. Додаємо апельсиновий сік (вичавлений з апельсинів) цукор, лимонну кислоту і знову ставимо на вогонь.

Пробуємо сік на смак, доводимо до кисло-солодкого смаку, додаємо цукру або лимонної кислоти в міру необхідності. Доводимо до кипіння.

Гарячий сік розливаємо по стерилізованим банкам, закручуємо кришками, перевертаємо банки догори дном і прибираємо під ковдру до повного охолодження.

Смачного!

Зберігати можна в будь-якому прохолодному місці.