Хотіли приготувати на зиму, але з’їли за вечір. Завтра будемо готувати знову

Такий маринований солодкий перець в гірчичному соусі – це дуже найсмачніше і пікантна страва, досконала закуска.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • перець солодкий – 10 шт;
  • вода – 150 мл;
  • оцет 9% – 70 мл;
  • сіль – 1 ст.л;
  • цукор – 2 ст.л;
  • гірчиця – 200 г;
  • лавровий лист – 2 шт;
  • перець духмяний – 5 шт;
  • олія соняшникова – 150 г.

Процес приготування солодкого перцю

Перець промиваємо під проточною водою, видаляємо плодоніжки і насіння, ріжемо соломкою.

У каструлі з’єднуємо з водою цукор, сіль і перець, лавровий лист і оцет.

Доводимо маринад до кипіння.

Тепер частинами укладаємо перець і кожну партію варимо близько 15 хвилин на невеликому вогні і під кришкою.

З’єднуємо олію з гірчицею, перцем до однорідності.

Порада: щоб соус вийшов більш однорідним, повітряним, краще перебити його занурювальним блендером, в крайньому випадку – віночком. Соняшникову олію краще брати рафіновану, без запаху, щоб зберігся природний аромат перцю.

Смужки перцю розкладаємо по стерилізованим баночках, заливаємо соусом і закручуємо кришками.

Охолоджуємо при кімнатній температурі і зберігаємо в холодильнику.

Не вдається скопіювати.