Баклажани на зиму. Закриваю по 20 банок щороку і нічого не залишається
Баклажани за цим рецептом виходять неймовірно смачними. Готуються в томатному соусі, виходять гостренькими і пікантними на смак. Скільки б я не заготовила, за зиму все з’їдається. Головний секрет криється в одному компоненті, який, як вважають багато, зовсім не поєднується з баклажанами.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Що нам знадобитися:
- Баклажани – 2 кілограми
- Гострий перець – один стручок
- Солодкий перець – один кілограм
- Олія – 150 грам
- Помідори
- 9% оцет – 8 чайних ложок
- Яблука кислих сортів – дві штуки
- Цукор – 120 грам
- Часник – 5-6 головок
- Цибуля – 700 – грам
- Сіль – 40 грам
Баклажани нарізаємо кубиками, досить грубо, перець болгарський – шматочками середньої величини і подрібнюємо цибулю звичайним методом.
Потім перемелює помідори, можна прямо з шкіркою, через м’ясорубку. Беремо стільки помідорів, щоб вийшло два літри помідорної маси.
Далі потрібно проварити отриману томатну пасту протягом 5-7 хвилин і, потім, додаємо до неї соняшникову олію, баклажани, солодкий перець, цибулю, цукор, сіль і готуємо все разом 15 хвилин на невеликому вогні постійно помішуючи.
Нарізаємо дрібно стручок гострого перцю, попередньо видаливши насіння. Нарешті прийшла черга і головного компонента – це кислі яблука. Їх необхідно нарізати кубиками, дрібно. Яблука обов’язково повинні бути кислих сортів, інакше Ви не отримаєте бажаного результату.
Часник подрібнюємо і додаємо до решти продуктів. За 10 хвилин до приготування, додаємо оцет.
У стерилізовану тару розкладаємо салат і закатуємо. Зберігаємо банки догори дном, під теплою ковдрою, до їх охолодження.
З такої кількості продуктів виходить приблизно 5 літрів салату.