Смачний домашній кетчуп з додаванням яблук. В рази кращий ніж з магазину
Пропонуємо приготувати дуже смачний кетчуп з додаванням яблук. Рецепт дуже простий, а результат неймовірний.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Улюблена
Приготувавши кетчуп у домашніх умовах, ви не будете купувати його в магазинах.
Інгредієнти:
- Томати свіжі – 2,5 кг.;
- Яблука кислі – 4 шт.;
- Цибуля ріпчаста – 4 шт.;
- Перець болгарський – 4 шт.;
- Чорний перець, горошком – 10 шт.;
- Цукор – 100 грамів;
- Оцтова есенція – ½ чайної ложки;
- Сіль — ½ чайної ложки;
- Кориця — ½ чайної ложки;
- Часник – 4 зубки;
- Гвоздика – за бажанням.
Як зробити:
- Помийте та почистіть овочі та фрукти від насіння.
- Помістіть всі овочі, крім часнику у чашу блендера та подрібніть.
- Перелийте суміш у каструлю та починайте варити. Як кетчуп почне кипіти, зменшить вогонь та варіть, поки суміш не стане на третину меншою.
- Додайте спеції та варіть протягом 15 хв.
- За 5 хв. до готовності додайте часник, пропущений через прес.
- Кетчуп повинен стати густим. Після вимкніть вогонь та поставте його охолоджуватись.
- Холодну суміш перетріть через сито та додайте оцет. Перемішайте.
- Розлийте у стерилізовані банки та закатайте кришками.
- Зберігайте у холодному місці.
Смачного!