Смачний рецепт огірків на зиму по домашньому
Спочатку збираємо огірочки, і замочуємо їх на 3-години. Поки огірочки мокнуть миємо баночки харчовою содою, і господарським милом.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда
Потім стерілезуем банки і кришки
Як варіант стерилізації банки в мікрохвильовці на 2 хвилинки, а кришки в киплячій воді.
Коли огірочки поплавали у воді, миємо їх щіточкою від колючих пупирішок для того щоб розсіл не памутнів. Далі обрізаємо на огірочках кінчики.
Для основи банки закладаємо парасольки від кропу кілька листя вишні та чорної смородини, потім укладаємо наші огірочки стоячи щільніше після цього закидаємо в банку 3 зубчики часнику кілька гвоздик запашного горошку (перець) і одну штучку лаврового листа. Заливаємо кип’ященою воду в банку даємо огірочками постояти хвилин 5 виливаємо воду з банки назад в каструлю, для розсолу ми беремо на літр води: 1 столову ложку солі і 4 столових ложки цукру.
Наш диво розсіл даводимо до кипіння і виливаємо в банки, коли золили розсіл на 1 літр води додаємо 1 чайну ложку оцту 70%. Після цього закатуємо банки.
Наші хрусткі і смачні огірочки на зиму готові.