Щороку закриваю кілька баночок шпарагівки за цим рецептом. Виходить дуже смачна і апетитна закуска на зиму
Крім традиційних закруток, я намагаюся зробити ще кілька баночок шпарагівки в соусі «Сацебелі». Взимку маю чудову, ароматну закуску, яку не соромно навіть гостям подати.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Українці Сьогодні
Отож, пропоную рецепт смачної квасолі на зиму. Виходить дуже смачно.
Необхідні інгредієнти:
- Шпарагівка – 2 кг.
- Соус «Сацебелі» – 0,5 л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Перець чорний (мелений) – 1 ст. л.
- Цукор – 1 стакан.
- Олія – 1 стакан.
- Оцет – ½ стакану.
- Вода – ½ стакану.
- Часник – 8-10 зубків.
Покроковий рецепт приготування:
Беремо 2 кг шпарагівки, обрізаємо кінчики і розрізаємо на невеличкі шматочки.
Тим часом готуємо маринад: до 0,5 л соусу «Сацебелі», додаємо 1 столову ложку солі, 1 столову ложку чорного меленого перцю, 1 стакан цукру, 1 стакан олії, 0,5 стакана оцту, 0,5 стакана води, 8-10 зубків часнику.
В киплячий маринад вкидаємо квасолю і тушкуємо 20-30 хвилин. Розкладаємо в стерильні банки.
З цієї порції виходить: 2 – 2,5 л.
Стакан 200 – мл.
Рецепт – Оля Рудик.
Фото – Оля Рудик.
Смачного вам!