Готуємо надзвичайно смачне яблучне варення, схоже на прозорі цукати в сиропі

Ділимося з вами рецептом надзвичайно смачного яблучного варення. На вигляд схоже на прозорі цукати в сиропі. А щоб яблука залишались щільними та не втрачали свою форму, обов’язково перед приготуванням замочуйте їх у содовому розчині.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Віданна

Інгредієнти:

  • Яблука – 1,5 кг
  • Цукор – 900 г
  • Лимонний сік – 2 ст. л.

Приготування:

 Миємо яблука, чистимо та видаляємо серцевину. Нарізаємо їх не великими кусочами.

 У 3 л води розводимо 3 чайні ложки соди й поміщаємо туди яблука. Стараємось, щоб усі яблука були занурені у розчин. Після цього мити їх не потрібно.

 Поки яблука лежать у розчині, готуємо сироп.

 Беремо 200 мл води та виливаємо у кастрюлю, додаємо цукор та лимонний сік. Ставимо все на вогонь та доводимо до кипіння. Кип’ятимо протягом 5 хв.

 Проціджуємо яблука, які стояли у розчині та заливаємо їх гарячим сиропом.

 Накриваємо все кришкою та залишаємо настоюватися на 8-10 годин.

 Після цього, кип’ятимо варення ще раз, протягом 5 хвилин та залишаємо на 8-10 годин, але кришкою уже не накриваєм. Для того, щоб варення було густим, процедуру повторюємо тричі. Готове варення розливаємо у стерилізовані банки та закатуємо.

Смачного!