Салат з курячою печінкою «Ніжність»

Існує велика кількість рецептів салату «Ніжність». Його готують з відварною куркою, печінкою, крабовими паличками, кальмарами, консервованим тунцем або солоною червоною рибою.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо

Доповнюють блюдо твердим або плавленим сиром, курячими яйцями, вареними або свіжими овочами, чорносливом, консервованою кукурудзою або горошком, горіхами, зеленню і фруктами. Салатики збирають шарами або просто все подрібнені продукти перемішують.

Для заправки використовують сметану, готові соуси для салатів або майонез. Салат «Ніжність» відрізняється тим, що всі продукти для приготування натирають на крупній і дрібній тертці, щоб створити ніжний смак. Особливо ніжним і ароматним виходить листковий салат з відвареної курячої печінки, твердого сиру, моркви, курячих яєць з додаванням кропу і майонезу.

Складові

  • Куряча печінка — 300 гр.
  • Твердий сир (Пошехонський) — 150 гр.
  • Морква (більше середньої) — 1 шт.
  • Курячі яйця (великі) — 3 шт.
  • Майонез — 150 — 170 гр.
  • Кріп — 4 гілочки
  • Сіль за смаком

Покроковий рецепт

  1. Морква, промиту печінку і яйця варимо до готовності в різних каструлях. На приготування субпродукту потрібно 15 хвилин після закипання, морквина буде варитися близько 20 хвилин, а яйця будуть готові через 8-9 хвилин після закипання. У воду з печінкою і морквою додаємо сіль. Все охолоджуємо.
  2. Щоб салатик вийшов красивим і повітряним, для приготування використовуємо 4 прозорі креманки або стаканчики. Готову моркву натираємо грубо і викладаємо по ¼ частині на дно креманок. Щоб скляні прозорі стінки посуду залишилися чистими, у пачки майонезу відрізаємо куточок, формуючи маленьку дірочку, і в хаотичному порядку видавлюємо на шар з моркви.
  3. Підготовлений субпродукт, як і морква, натираємо на крупній тертці і викладаємо по ¼ частині рівними шарами. Знову додаємо майонез.
  4. Гілочки кропу промиваємо, дрібно нарізаємо і додаємо по ¼ частині на печінку.
  5. Твердий сир натираємо дрібно на обробну дошку і за допомогою чайної ложки розміщуємо по ¼ частині зверху. Поливаємо соусом. Дрібно натертий сир додає страві ніжності.
  6. У очищених яєць відділяємо жовтки від білків. Підготовлені білки натираємо грубо, викладаємо по ¼ частині на подрібнений сир і поливаємо майонезом.
  7. Жовтки виходять повітряними, якщо їх натерти на дрібній тертці. Дрібно натерті жовтки розміщуємо на білках без майонезу.
  8. Готовий ніжний салатик прикрашаємо листочками петрушки і відразу подаємо на стіл. Салат в креманках не наполягаємо в холодильнику, інакше стінки посуду після охолодження покриються конденсатом і вигляд у страви буде негарним.

Для прикраси можна використовувати тонкі скибочки вареної моркви, які збираємо в квіточки, червону ікру з гілочками кропу або маслини. Щоб додати салатик грибний смак, печериці або гливи нарізаємо, обсмажуємо, додаємо на печінку і далі, як за рецептом. Кріп можна замінити на зелену цибулю, петрушку або додати на подрібнену печінку асорті із зелені. За такого методу салат можна приготувати з відвареної курячої або індичої грудки.