Рецепт хрустких огірочків на зиму

Пропонуємо вам приготувати огірочки за цим рецептом вони виходять хрусткими і дуже смачні.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда

Склад:

  • огірки – 2 кг;
  • кріп (парасольки) – 2 шт;
  • листя чорної смородини – 5 шт;
  • листя вишні – 4 шт,
  • червоний гіркий перець-стручок – 2 шт;
  • часник – 3 часточки;
  • хрін (корінь) – 30 г;
  • перець горошком – 10 шт;
  • сіль – 75 г;
  • горілка – 50 г;
  • вода – 1,5 л.

Спосіб приготування

Свіжі зелені огірки ретельно миємо, обпарюємо окропом і відразу ж – в дуже холодну воду. Замочуємо 3 години.

Потім компактно укладаємо огірки в трилітрову банку, перекладаючи листям, кропом, часником і горошком.

Заливаємо приготованим холодним розсолом (50 г солі на 1 л води). Додаємо 2 столові ложки горілки і щільно закриваємо банку поліетиленовою кришкою.

Огірки, засолені козачим способом слід відразу поставити в льох або холодильник.

Огірки зберігають чарівний зелений колір, набувають неповторний смак і дуже добре зберігаються.