Чому багатошаровий салат з кабачками – улюблена літня їжа
Літо – найвдаліша пора для проведення святкових застіль. Адже всі найефектніші і смачні салати виходять саме з літніх овочів. І сьогодні ми якраз і розповімо, як приготувати самий незвичайний і смачний салат з кабачків і помідорів!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Вподобайка
До слова, багатошаровий салат навіть трохи нагадує торт з кабачків, так що більш святковий варіант закуски важко буде знайти.
СКЛАДОВІ
- 1 кабачок
- 2 помідори
- 60 г твердого сиру
- 1 болгарський перець
- 2 зубчики часнику
- 200 г майонезу
- невеликий пучок зелені
- сіль за смаком
- чорний мелений перець за смаком
- 50 мл соняшникової олії
Насамперед гарненько помий кабачок, наріж його кружечками (товщиною близько 1 см) і трохи посоли.
Після чого розігрій на сковороді олію і обсмаж кабачки з двох сторін до появи золотистої скоринки.
Далі викладаємо готові кабачки на тарілку, застелену паперовими рушниками, щоб позбутися від надлишків олії, і залишаємо їх остигати.
Тим часом, поки кабачки остигають, помий інші овочі і також наріж їх.
Великі помідори краще нарізати акуратними четвертинками. Якщо ж помідори маленькі – підійдуть і кружечки. А ось болгарський перець нарізаємо тонкою соломкою.
Часник і кріп також необхідно подрібнити ножем. А сир натри соломкою на середній терці.
Отже, підготовчий етап завершено, пора б переходити до складання салату.
Першим шаром в чисту плоску миску викладаємо остиглі кабачки і злегка змащуємо їх майонезом. Після чого посип кабачки 1/4 частиною подрібненого кропу.
Далі викладаємо половину помідорів, злегка підсолюємо їх, перчимо і посипаємо 1/2 частиною нарубаного часнику. А потім знову все присмачуємо майонезом і викладаємо половину болгарського перцю.
В кінці посип все половиною тертого сиру і повтори шари в тому ж порядку. А весь кріп використовуй для прикраси салату.
Ну хіба ж це не диво? Така яскрава і оригінальна закуска напевно сподобається дорогим гостям. А що ще потрібно для щастя?