І чому я раніше так не готувала курку. Дякую за ідею маринаду тітці

Якось я прийшла в гості до тітки, а вона готувала курку. Яке ж смачне вийшло м’ясо! Я була у захваті. Звичайно ж я взяла у неї рецепт, тепер часто готую курячі гомілки або крильця в цьому пікантному маринаді від тітки Софії.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Для страви знадобиться:

  • куряче м’ясо (гомілку або крильця) – 1, 2 кілограми;
  • мед – 4 ст. ложки;
  • кетчуп – 4 ст. ложки;
  • часник – 5 зубчиків;
  • перець мелений (чорний і червоний), паприка- 1 ч.л;
  • соєвий соус – 3 ст. ложки;
  • сіль – 1,5 ч.ложки;
  • соняшникова олія.

Приступимо до приготування маринаду

З курячого м’яса необхідно зрізати зайвий жир, і добре помити і трохи присоліть. Пам’ятайте, що в маринаді буде соєвий соус.

Порада: Зробіть на кожній гомілці невеликі діагональні надрізу, щоб вони добре промаринувалися і швидше запеклися.

У посуді змішайте кетчуп, мед, паприку, перчик, соєвий соус, соняшникової олії 2 ст. ложки і натираємо туди багато часнику. Перемішайте.

Залийте м’ясо маринадом. Зробіть курці масаж. Дайте постояти під плівкою 12 годин на холодильнику.

І чому я раніше так не готувала курку. Дякую за ідею маринаду тітці

Застеліть деко пергаментним папером, не змащуйте його олією. У соусі є олія, тому точно нічого не підгорить.

Викладіть курочку на деко. Зверху накрийте пергаментом, відправте в духовку на 40 хвилин. Температура повинна бути 180 градусів. Зніміть пергамент і запікайте ще 10-15 хвилин.

М’ясо виходить соковите і відділяється від кістки. Дуже ніжне й ароматне. Неймовірно часниково і пікантно!