Маринад для соковитої курочки: запорука ніжного курячого м’яса
Досвідчені господині знають, що запорука соковитого, ніжного курячого м’яса – гарний маринад.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Іноді шлях до ідеального його рецепту вимагає безлічі експериментів і спроб. Ми розповімо, як приготувати маринад для курки з соєвим соусом і медом, щоб заощадити тобі дорогоцінний час. Маринад, приготований за цим рецептом зробить курочку ніжною, соковитою, пікантною і дуже ароматною!
- 1,2 кг курячого м’яса (гомілку або крильця)
- 4 ст. л. меду
- 5 зубчиків часнику
- 4 ст. л. кетчупу
- по 1 ч. л. паприки, чорного і червоного меленого перцю
- 3 ст. л. соєвого соусу
- 1,5 ч. л. солі
- 2 ст. л. соняшникової олії
Як приготувати маринад для соковитої курочки
Для початку нам потрібно підготувати куряче м’ясо. Добре миємо його, зрізаємо зайвий жир і трохи солимо. При цьому пам’ятай, що в маринаді буде солоний соєвий соус. На кожній гомілці варто зробити кілька невеликих діагональних надрізів: так вони краще промаринуються і швидше запечуться.
Тепер готуємо маринад. Для цього змішуємо в мисці кетчуп, мед, паприку, перець, соєвий соус, олію і часник, пропущений через прес. Все це добре перемішуємо і заливаємо м’ясо маринадом. Ретельно проминаємо курочку, накриваємо ємність харчовою плівкою і залишаємо стояти в холодильнику протягом 12 годин.
Після виймаємо замариновану птицю. Розігріваємо духовку до 180 ℃. Застеляємо пергаментним папером. Змащувати олією не потрібно, оскільки в маринаді вона вже є.
Викладаємо курочку і накриваємо її зверху пергаментом. Відправляємо м’ясо запікатися на 40 хвилин. Через цей час зніми верхній пергамент і запікай ще 10-15 хвилин. Смачного!