Перчик по-вірменським з новим м’яким смаком, готую щороку. Раджу і вам спробувати.
Це шалено смачна заготівля, яку я в обов’язковому порядку готую щороку. Раджу і вам спробувати.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Пампушок
інгредієнти:
- 5 кг перцю солодкого, порізати на 2-4-6 частин, в залежності від розміру.
- Пучок петрушки порубати.
- 300 гр часнику порізати тонкими пластинками.
- 500 гр моркви на корейську тертку.
Зварити маринад:
- 1,5 л води
- 120 г солі
- 250 г цукру
- 5 лаврових листів
- 12 горошин запашного перцю
- 1 стакан олії (я використовувала стакан на 250 г)
- 1 склянка оцту 9%
Приготування:
У киплячий маринад опускати частинами перець, ошпарити до м’якості, складати в банку, пересипаючи морквиною, часником і петрушкою.
Коли весь перець буде зварений і покладений в банки, залити маринадом до верху банок.
Стерилізувати в киплячій воді 15 хв 1 літровую банку, закатати.
Смачного!