Протягом 10 років закриваю смачні помідори на зиму за своїм рецептом. Банки не вибухають і не каламутніють
Я вже 10 років заготовлюю на зиму помідори, вирощені на власній ділянці. Помідори виходять дуже смачними. Я випробувала безліч рецептів для консервації, але цей став найулюбленішим в моїй родині.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Такі помідори довго не затримуються на полицях у мене в підвалі. Всі члени моєї сім’ї обожнюють ласувати такою закускою з помідор.
Сьогодні я Вас навчу, як смачно заготовлювати помідори на зиму. Обов’язково збережіть собі цей рецепт, адже Ви до нього не раз ще повернетеся.
Приготуємо всі необхідні продукти:
- Помідори, цибулю, листя порічок, петрушка, кріп, лавровий лист, часник і перець горошком.
Продукти для маринаду на один літр:
- 50 грам 9% оцту
- Столова ложка солі
- Три столові ложки цукру
Покроковий процес приготування
Спочатку ретельно вимиємо помідори і видалимо всі наявні хвостики.
Далі необхідно простерилізувати зелень. Для цього кілька разів обдаємо її кип’ятком. Тепер стерилізуємо і банки. Деякі господині цього не роблять, але я так звикла і мене все влаштовує.
Тепер можна розкладати помідори по банкам. Спочатку на дно кладемо цибулю, попередньо нарізавши її часточками, зелень, часник і всі приправи. Помідори укладаємо щільно, щоб не було порожнеч.
Після цього заливаємо кип’ятком помідори і даємо постояти протягом 20 хвилин.
Потім зливаємо воду з банок в каструлю, і, виходячи з її кількості, додаємо оцет, цукор і сіль.
Ставимо каструлю на вогонь, даємо закипіти і через кілька хвилин заливаємо отриманим маринадом помідори.
Банки, до охолодження, зберігаємо догори дном під ковдрою.
Помідори добре зберігаються як в підвалі, так і в звичайній квартирній коморі.