Два надзвичайно смачні рецепти маринованих огірочків по-болгарськи
У цій статті хочемо поділитися з вами одразу двама рецептами смачненьких, маринованих огірків по-болгарськи.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда
Рецепт № 1
Необхідні інгредієнти з розрахунку на одну 1 літрову банку (банки стерильні):
- 4 горошини запашного перцю;
- 3 штуки гвоздики;
- 1 зубчик часнику;
- 1 головка цибулі (нарізати півкільцями);
- 1 лавровий лист;
- 1 гілочка кропу;
- 1 гілочка петрушки.
Для маринаду на 1 літр води:
- 3 ст.л. 9% оцту;
- 3 ст.л. цукру;
- 1,5 ст.л. солі.
Приготування
У огірків відрізати кінчики і укласти в банку, влити 3 столові ложки 9% оцту, залити маринадом, накрити кришкою (стерильною) і поставити стерилізувати до зміни кольору огірків на оливковий (за часом 5 хвилин).
Закатати, перевернути догори дном. Укутати на 1 годину. Зберігати в прохолодному місці.
Рецепт № 2
Інгредієнти на банку обсягом 1 літр:
- лавровий лист – 1 шт;
- чорний перець горошком – 10 штук;
- ріпчаста цибуля (середня) – 1 шт (нарізати півкільцями);
- сіль – 1 столова ложка (без гірки);
- цукор – 2 столові ложки (без гірки);
- оцет столовий 9% – 4 ст.л;
- огірки (чим дрібніше, тим краще);
- лист смородини – 1 шт (за бажанням).
Приготування
У стерилізовані банки покласти лист смородини, цибулю ріпчасту, лавровий лист, чорний перець, сіль, цукор, укласти огірки (попередньо добре помити).
Банки з огірками залити окропом (не до кінця, залишивши місце для оцту, 3-4 см до горлечка), додати оцет (якщо потрібно, долити ще окропу, щоб огірки повністю були покриті водою), прикрити стерильною кришкою і відразу ж поставити на стерилізацію в каструлю з водою (вода в каструлі повинна бути сильно теплою (але не гарячою), щоб банки не лопнули).
Коли вода в каструлі закипить, необхідно стежити за кольором огірків – як тільки він стане оливковим (за часом приблизно через 3 – 4 хв. З моменту закипання води в каструлі), банку дістати, кришку закрутити, перевернути банку кришкою вниз і на 1 годину ( не більше) поставити в легку теплову лазню (укрити легкою ковдрою або покривалом).
Після цього покривало зняти і дати охолонути. Зберігати звичайним способом.
Всім смачного!