Домашні смачні чебуреки: тонке тісто і соковита начинка
Пухирчасте, тонке тісто з хрусткою скоринкою. Дуже смачна і соковита начинка з м’яса.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Рецепт чебуреків простий і легкий. Повторити може будь-яка господиня.
Дивовижна випічка, приготовлена власними руками.
Складові
Тісто
- Борошно пшеничне – 360 г
- Оцет% – 1 ч. ложка
- Вода тепла – 200 мл
- Сіль – 1/3 ч. ложки
Начинка
- Фарш м’ясний – 250 г
- Цибуля ріпчаста – 2 шт. (Середні)
- Петрушка – пучок
- Сіль, перець – за смаком
Рецепт приготування
Спочатку готуємо тісто. У глибоку миску просіваємо борошно. В іншій мисцірозчиняємо сіль у воді.
Наливаємо соляний розчин в борошно і додаємо оцет.
Замішуємо тісто, накриваємо миску і залишаємо на 30 хвилин, щоб тісто «підійшло».
Поки тісто «відпочиває», приготуємо начинку.
Фарш я готую сама, у мене курячий. Ви можете брати готовий (будь-який).
Куряче м’ясо (філе) прокручуємо в м’ясорубці.
Ріпчасту цибулю теж пропускаємо через неї і додаємо в фарш.
Петрушку дрібно нарізаємо і додаємо в фарш.
Фарш солимо і перчимо до смаку, Все добре перемішуємо.
Якщо фарш вийшов сухим, додаємо трохи теплої води.
Тісто підійшло, розділяємо його на 12 рівних частин.
Кладемо начинку з фаршу на один край коржа, прикриваємо іншим.
Нерівні краї тіста обрізаємо і щільно прикріплюємо один до одного, за допомогою вилки.
Розігріваємо на сковороді достатню кількість олії.
Обсмажуємо чебуреки в олії, на вогні вище середнього, з двох сторін, до золотистого кольору.
Готові чебуреки перекладаємо на паперовий рушник, щоб видалити зайвий жир.
Подаємо випічку гарячою. Смачного!