Той самий смак дитинства: рецепт смачної солодкої ковбаски

Хочемо поділитися з Вами рецептом того самого десерту з дитинства – шоколадна ковбаска з печива. Цей смак неможливо забути!

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Завжди Смачно

Інгредієнти:

  • печиво “Ювілейне” 400 г;
  • вершкове масло 100 г;
  • цукор 100 г;
  • какао-порошок 3-4 ст. ложки;
  • молоко 70-80 г;
  • дрібка солі.

Приготування

Для початку приготуємо какао-масу, оскільки вона повинна охолонути перед тим, як ми додамо її до печива. Якщо додавати гарячу, то маса вийде дуже липка і не буде тримати форму.

2. Какао-порошок з’єднуємо з цукром і перемішуємо. Додаємо до нього молоко і дрібку солі. Знову добре перемішуємо.

3. Ставимо на слабкий вогонь і ретельно помішуємо. Як тільки закипить – прибираємо з вогню і даємо трохи охолонути. Потім додаємо вершкове масло і перемішуємо. Дамо ще трохи охолонути.

3. Печиво подрібнюємо будь-яким зручним для Вас способом. Якщо Ви будете використовувати блендер, то половину печива подрібнюємо в крихту, а іншу ламаємо руками на дрібні шматочки.

Порада - використовуйте дерев'яну толкушку для картопляного пюре. Вона дозволяє подрібнити частину печива в крихту, при цьому залишаючи іншу частину у вигляді шматочків.

У миску до печива поступово додаємо шоколадне какао, кожен раз добре перемішуючи. Повинна вийти густа маса.

Порада - при бажанні в ковбаску можна додати рубані горіхи, шматочки шоколаду і родзинки.

Розстеляємо на столі харчову плівку, викладаємо на неї частину шоколадної маси (із зазначеної кількості інгредієнтів виходить дві ковбаски довжиною близько 30 см і в діаметрі 4 см) рівномірно по всій довжині плівки.

Плівку необхідно щільно загорнути, надаючи масі форму ковбаски.

Відправляємо ковбаску в морозилку до повного охолодження. Готово!