Той самий смак дитинства: рецепт смачної солодкої ковбаски
Хочемо поділитися з Вами рецептом того самого десерту з дитинства – шоколадна ковбаска з печива. Цей смак неможливо забути!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Завжди Смачно
Інгредієнти:
- печиво “Ювілейне” 400 г;
- вершкове масло 100 г;
- цукор 100 г;
- какао-порошок 3-4 ст. ложки;
- молоко 70-80 г;
- дрібка солі.
Приготування
Для початку приготуємо какао-масу, оскільки вона повинна охолонути перед тим, як ми додамо її до печива. Якщо додавати гарячу, то маса вийде дуже липка і не буде тримати форму.
2. Какао-порошок з’єднуємо з цукром і перемішуємо. Додаємо до нього молоко і дрібку солі. Знову добре перемішуємо.
3. Ставимо на слабкий вогонь і ретельно помішуємо. Як тільки закипить – прибираємо з вогню і даємо трохи охолонути. Потім додаємо вершкове масло і перемішуємо. Дамо ще трохи охолонути.
3. Печиво подрібнюємо будь-яким зручним для Вас способом. Якщо Ви будете використовувати блендер, то половину печива подрібнюємо в крихту, а іншу ламаємо руками на дрібні шматочки.
Порада - використовуйте дерев'яну толкушку для картопляного пюре. Вона дозволяє подрібнити частину печива в крихту, при цьому залишаючи іншу частину у вигляді шматочків.
У миску до печива поступово додаємо шоколадне какао, кожен раз добре перемішуючи. Повинна вийти густа маса.
Порада - при бажанні в ковбаску можна додати рубані горіхи, шматочки шоколаду і родзинки.
Розстеляємо на столі харчову плівку, викладаємо на неї частину шоколадної маси (із зазначеної кількості інгредієнтів виходить дві ковбаски довжиною близько 30 см і в діаметрі 4 см) рівномірно по всій довжині плівки.
Плівку необхідно щільно загорнути, надаючи масі форму ковбаски.
Відправляємо ковбаску в морозилку до повного охолодження. Готово!