Соте з баклажанів на зиму. Готую практично щороку!
Чоловік закручує баночки і каже: «о, пам’ятаю-пам’ятаю, це смачний такий салатик». Салатик дійсно смачний!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда
Знадобиться:
- Баклажани – 1,5 кг
- Помідори – 1,2 кг
- Перець – 1 кг
- Морква – 800 г
- Сіль – 1 ст.л з гіркою
- Цукор – 3 ст.л (від солодкості помідорів, можна більше або менше)
- Соняшникова олія – 100 мл
- Оцет 9% – 50 мл (можна не додавати)
Вага овочів вже в очищеному вигляді.
Баклажани порізати брусочками. Я роблю за допомогою комбайна.
Якщо потрібно позбутися від гіркоти, то посоліть, залишити на 30 хвилин, промийте. Я цей етап пропускаю. Баклажани не гіркі, та й легку гірчинку баклажанів в цьому салаті я дуже люблю.
Помідори порізати грубо. Моркву натерти на великій тертці.
Перець порізати зручними шматочками, але не дрібно.
Любителі салатів погостріше можуть додати разом із солодким перцем ще й гострий перець, на свій смак.
На дно каструлі наливаємо олію, викладаємо помідори, підсолюємо, потім додаємо, змішані разом, що залишилися овочі.
Вогонь спочатку зробіть не сильний. Потрібно щоб помідори дали сік і нічого не пригоріло.
Коли з’явиться сік від овочів, додати сіль, що залишилася, цукор і варити після закипання 40 хвилин, періодично помішуючи. Якщо робите з оцтом, то додати за 5 хвилин до кінця приготування. Взагалі він і без оцту зберігається навіть в коморі.
Салат виходить густий, чимось схожий на смак на ікру, хоча овочі не подрібнені.
Спробуйте, сподіваюся вам він теж припаде до смаку.
Вихід готового соте – 4л. Смачних заготовок!