Відмінна заміна магазинному хлібу: булочки на сковороді (їмо і з ковбасою, і з варенням)
Магазинний хліб не завжди смачний і свіжий, а піч кожен раз хліб в духовці — завдання не з легких … Саме тому я знайшла відмінне рішення цих проблем. Просто час від часу я готую невеликі булочки, які потім відмінно йдуть з варенням, маслом чи ковбасою.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо
Рецепт хлібних булочок
Щоб зробити цю дивовижну закуску, нам знадобляться такі інгредієнти, як:
- склянка борошна;
- чверть склянки молока або води;
- чайна ложечка сухих дріжджів;
- яйце;
- дрібка солі;
- половина чайної ложечки цукру;
- столова ложка вершкового масла.
І в першу чергу наливаємо в миску молоко кімнатної температури, всипаємо туди дріжджі і перемішуємо. В іншу миску насипаємо борошно і робимо в середині отвір, куди потім додаємо цукор, яйце і масло.
Злегка перемішуємо все, а потім додаємо туди дріжджі. Тепер слід замісити пружне еластичне тісто, накрити його тканиною і залишити в спокої на півгодинки, щоб обсяг тесту збільшився вдвічі. Потім тісто розгортаємо товстим шаром і вирізаємо з нього кружечки за допомогою склянки чи спеціальної формочки. Потім булочки накриваємо тканиною і даємо настоятися 15 хвилин.
Далі на вогонь ставимо сковороду з антипригарним покриттям і печемо там булочки під кришкою протягом семи хвилин. Після цього булки перевертаємо, знову накриваємо кришкою і готуємо їх до тих пір, поки їх скоринка не стане золотистою. І до речі, при бажанні, можна спекти не багато булочок, а всього один великий хліб, виклавши на сковороду все розкачане тісто цілком.