Фірмовий польський пляцок «Пані Валевська»

Форма 20х30

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Пампушок

Складові

Інгредієнти для тіста:

  • Борошно – 300г.
  • Цукор – 100г.
  • Вершкове масло(охолоджене) – 100г.
  • Розпушувач – 1,5 ч.л.
  • Жовток – 4шт.

Інгредієнти для меренгового прошарку:

  • Білки – 5шт.
  • Цукрова пудра – 130г.
  • Джем/варення – 250-300мл.
  • Подрібнений горіх – 100г.

Інгредієнти для крему:

  • Молоко – 250мл.
  • Цукор – 70г.
  • Борошно – 1 ст.л.
  • Крохмаль – 1 ст.л.
  • Жовток – 1 шт.
  • Цукрова пудра – 2 ст.л.
  • Вершкове масло – 200г.

Приготування

Замішуємо тісто. Ділимо на дві частини. Кожну розкатуємо або розтискаємо на бляшку. Ставимо випікати у розігріту духовку на 10-15 хв. при температурі 180 градусів.

Готуємо меренгу. Виймаємо паляницю з духовки. Змащуємо джемом. Зверху викладаємо половину збитих білків. Посипаємо горіхами.

Ставимо у духовку на 10-15хв. Температуру знижуємо до 160 градусів.

Коли паляниці вистигнуть, перекладаємо їх кремом. Даємо настоятися кілька годин. А ще краще ніч.

Хай Вам все вдається!