Заготовлюю на зиму смачний і корисний вітамінний салат: головне, варити нічого не потрібно

Час заготовок. Існує багато різних рецептів. Господині діляться ними. Шукають більш цікаві варіанти. Експериментують і змінюють щось. Взимку насолоджуються своїми «винаходами» самі, годують рідних, пригощають друзів.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо

Приступаємо

Для приготування заготовки будуть потрібні наступні інгредієнти:

  • болгарський перець — один кілограм;
  • капуста білокачанна — два з половиною кілограми;
  • морква — 500 грам;
  • кріп — пучок;
  • соняшникова олія — одна столова ложка;
  • харчової оцет — 450 мілілітрів;
  • цукор — 200 грам;
  • сіль — 70 грам;
  • вода — один літр.

Приготування

Дрібно шинкуємо капусту. Перець ріжемо соломкою. Моркву натираємо на тертці. Беремо глибоку ємність і всі овочі кладемо в неї. Солимо, злегка мнемо руками, перемішуємо.

Розкладаємо масу в стерильні банки. Утрамбовуємо. Суміш не повинна бути вище плічок ємності.

У каструлю наливаємо воду, кладемо в неї сіль, цукор, оцет. Доводимо до кипіння. Гарячим маринадом заливаємо овочі. Додаємо олію. Закатуємо. Укутуємо. Ми залишаємо так до повного охолодження.

Зберігаємо в холодному місці.

Смачного!