Готуємо «Нутеллу» зі слив, горіхів і какао: діти від неї в захваті

Заготовки з фруктів у вигляді варення, повидла або джему виручають господинь протягом всього року. Їх використовують як начинку в різної домашньої випічки. Крім того, хрусткий тост з ложкою улюбленого варення ідеально підійде до чаю або кави. А я для своїх дітей заготовлюю домашню «Нутеллу» зі слив. Виходить настільки смачно, що дітвора кожен день просить відкрити баночку.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо

Інгредієнти

  • Зливи — 2 кілограми.
  • Темний какао-порошок — 50 грам.
  • Цукор — 1 кілограм.
  • Вершкове масло — 100 грам.
  • Волоські горіхи — 500 грам.
  • Ванілін — 1 пачка.

Рецепт приготування джему

Ретельно промийте сливи і розкладіть їх на чистому кухонному рушнику. Після того як вони обсохнуть, видаліть кісточки і подрібніть в м’ясорубці або чаші блендера. Вийшло сливове пюре викладіть в каструлю.

Поставте на середній вогонь, і як тільки маса закипить, відразу зменшать його потужність. Варіть ягоди, помішуючи, 2 години. Після всипте до них цукор і обов’язково добре розмішайте. Продовжуйте готувати ще 15 хвилин і додайте вершкове масло. Розмішуйте, поки воно не розчиниться, і варіть 15 хвилин.

Потім всипте ванілін, перебиті в блендері волоські горіхи і какао-порошок. Ретельно перемішайте, щоб всі сухі інгредієнти рівномірно розподілилися по всій масі, і готуйте ще 10 хвилин.

Приготованим сливовим джемом відразу ж наповніть стерилізовані банки і закупорьте кришками. Укутайте пледом і дочекайтеся повного остигання. Після цього перекладіть джем, який за смаком нагадує шоколадну суміш «Нутелла», для зберігання в комору.