Простий рецепт фаршированого перця з м”ясом і рисом

Улюблена моя страва і страва моєї сім”ї. Чоловік з дітьми у захваті. Я завжди готую одразу дві порції. Вам та вашій сім”ї обов”язково посмакує цей рецепт!

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Віддана

Отож, для того, щоб приготувати домашні фаршировані перці нам потрібні наступні інгредієнти:

  • Болгарський перець- 9 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Мелений чорний перець
  • Морква- 2 шт.
  • Рис круглий- 70 г
  • Сметана- 2 ст. л.
  • Сіль
  • Томатна паста- 2 ст. л.
  • Фарш – 400 г
  • Часник- 2 зубчики

Приготування:

1.  У невеликій каструлі залийте промитий рис окропом, та залишіть його на деякий час, що він трохи набухнув.

2. Помийте перець, зріжте капелюшки та видаліть насіння. Почистіть цибулю від лушпиння, розріжте на дві половини та наріжте дрібним кубиком. Часник теж почистіть та дрібно наріжте. На грубій терці натріть почищену моркву.

3. На сковорідці обсмажте цибулю і часник. Додайте моркву та смажте до золотої скоринки. Посоліть та поперчіть овочі. Розділіть овочеву засмажку на дві половини. Одну частину додайте до м’ясного фаршу, іншу – залиште в сковорідці.

4. Перемішайте фарш з овочевою засмажкою, додайте спецій та рис. Начиніть перці м’ясною начинкою. Викладіть овочеву засмажку, яку залишили в сковорідці, на дно каструлі, далі – фаршировані перці.

5. Змішайте сметану та томатну пасту, додайте сіль, перець та приблизно 200 мл води. Знову перемішайте соус для фаршированих перців. Полийте перці соусом та долийте в каструлю чистої води так, щоб вона накрила їх. Готуйте перець на середньому вогні до закипання в каструлі, після чого тушкуйте ще 30 хвилин.

Смачного!