Цукерки осінню не купую, роблю з гарбуза яскраві цукати: смачно, просто і недорого
Хочу з вами поділитися прекрасним рецептом солодощів, який стане відмінною заміною покупним цукеркам. Готується цей десерт зі звичайного гарбуза, і ви отримаєте смачні, яскраві цукати з відмінним смаком.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Цукати будуть в міру солодкими, матимуть приємну пружну текстуру, а легкий карамельно-цитрусовий аромат зачарує всіх без винятку. У цих солодощів зовсім відсутній запах гарбуза, тому вони сподобаються навіть тим, хто не любить цей овоч. Ніхто навіть не здогадається, що це гарбузові цукати.
Приготувати цукерки не складе труднощів, тому приступайте!
Продукти, які будуть потрібні:
- Один кг гарбуза;
- Один-півтора лимона або апельсина;
- 300-400 г цукру;
- Пару бутончиків гвоздики;
- Чверть чайн. ложки кориці;
- Чверть чайн. ложки лимонної кислоти;
- 150-200 мл води, якщо знадобиться.
Переходимо до процесу приготування
Помийте, очистіть і поріжте гарбуз на шматочки, але не дуже маленькі, оскільки під час сушки вони дуже зменшаться. Перекладіть в миску.
Цитрус поріжте у вигляді півкілець і відправте до гарбуза.
Всипте цукор, додайте дрібку солі, перемішайте і закрийте кришкою. Залиште мінімум на 4-5 годин, гарбуз повинен виділити сік. А краще залишити на ніч.
За ніч мій гарбуз виділив ось стільки соку:
Якщо ж соку мало, то потрібно додати води.
Перекладіть все в каструлю, вилийте сік і додайте всі інгредієнти.
Помістіть каструлю на вогонь і після закипання вогонь зробіть мінімальним. Проваріть 4-5 хвилини і приберіть з плити. Закрийте кришкою і нехай маса остигає.
Потім знову помістіть на вогонь і знову після закипання проваріть 5 хвилин. Після того, як гарбузова маса знову охолоне, знову повторіть процедуру. Так потрібно зробити 3 або 4 рази, щоб шматочки гарбуза залишилися цілими, не зварилися і стали прозорими.
Перекладіть їх після останнього варіння на друшляк, щоб стекла вся рідина.
Після цього перекладіть гарбуз на деко і відправте в духовку сушитися. Температуру поставте від 60 до 80 ° С, тільки залиште трохи відкритими дверцята духовки.
Ще можна висушити гарбуз при кімнатній температурі, але на це доведеться витратити кілька днів. Якщо у вас є можливість, то можете зробити так.
А ще можна скористатися сушаркою, як я. Температура в цьому випадку повинна бути 50 ° С, а час від 5 до 6 годин.
Цукати можна обваляти в крохмалі, змішаному з цукровою пудрою, і потім їсти їх.