Рецепт надзвичайно смачного салату “Снігова королева” до святкового столу
Салат дивовижний і смачний. Ніжний листковий салат з крабовими паличками і шинкою. Він зверху прикрашений яєчними білками і дуже гарно виглядає на Новорічному столі.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда
Склад:
- шинка 200 г;
- крабові палички 250 г;
- сирки плавлені 2 шт;
- цибуля 1 шт;
- яйця 6 шт;
- яблуко кисло-солодке 1 шт;
- майонез 350 г;
- арахіс 100 г;
- сіль, перець за бажанням.
Маринад для лука:
- цукор 1 ч. л;
- вода 2 ст.л;
- сіль 0,5 ч.л;
- оцет 2 ст.л;
Замітка!
Салат розрахований на форму діаметром 18 см.
Процес приготування
Спочатку замаринувати одну цибулину. Дрібно її нарізати і перекласти в дрібний посуд. Додати цукор, сіль, воду і оцет. Перемішати і залишити на 10-15 хвилин маринуватися.
Крабові палички і шинку нарізати дрібними кубиками. Яйця відварити, очистити, розділити на білки і жовтки. Білки натерти на крупній тертці. Жовтки натерти на дрібній терці. Додати майонез до крабових паличок, шинки і тертих жовтків. Перемішати.
Салат “Снігова королева” ми будемо викладати шарами. Встановити на блюдо роз’ємну форму, нижньою частиною вгору.
- 1 шар – плавлені сирки натерті на крупній тертці. Щоб легше було терти, сирки потрібно трохи потримати в морозилці. Змастити майонезом.
- 2 шар – жовтки.
- 3 шар – з цибулі злити маринад і викласти на жовтки.
- 4 шар – крабові палички.
- 5 шар – солодке яблуко очистити від шкірки, натерти на крупній тертці і викласти на крабові палички.
- 6 шар – шинка.
- 7 шар – смажений арахіс подрібнити блендером або просто за допомогою качалки і викласти на шинку.
Білки, які ми натерли на крупній тертці, розділити на дві частини. В одну додати майонез, перемішати і викласти. А другу половину білків посипати зверху. Дати салату просочитися пару годин.
Перед подачею зняти кільце. Прикрасити салат гілочкою петрушки і оливками. Салат Снігова королева дуже ніжний і смачний.
Смачного!